This bakery-cum-tearoom isn’t quite like anything else in Hanoi. The extensive dessert menu and friendly staff are reason enough to come, but its the wonderfully cluttered and poky interior that takes the cake in this hideaway.

Sitting in Tiem Banh Nho Noi (henceforth TBNN) is a bit like sitting in a mine. Not a real mine of course, but one of those fake mines that you find in museums and theme parks that are trying to give visitors a lifelike mine experience. But we don’t want to give you the wrong idea- the decor beats the cakes in what makes this place so unique. Faded floor boards, open brick and low lighting makes this an incredibly cozy spot, with a surprising number of private cubby holes in which to wedge yourself.

The building is narrow, ceilings are low and the patrons are tiny, so if you’re over a certain size you might feel like a giant cave troll clambering around to the obvious amusement of onlookers as you find somewhere to sit. Not to worry, the staff (also minuscule) are smiley and happy to show you all the different areas available even if you may not fit into all of them.

Amazingly, TBNN may be one of the only places of its kind to not serve coffee. They have two signature iced ‘Thai’ teas- a red one and a green one- but we didn’t have the guts to try either. Instead we opted for hot tea which was nice enough but nothing special. The cakes are pretty good, especially considering the price, and might go some way in lifting your spirits during a typically miserable March in Hanoi.

Address: 144 Pho Duc Chinh, Ba Dinh, HanoiIMG_5718IMG_5727AAA001HS5A9363AAA002AAA003AAA005AAA006HS5A9345HS5A9357HS5A9356IMG_5729IMG_5731

Nhọ Nồi, tiệm bánh có cái tên rất dễ thương, là một nơi nhỏ nhắn xinh xắn nhưng khá đặc biệt. Cách bày trí và sắp xếp đồ đạc cùng phông chữ tên quán khiến người ta liên tưởng tới tiệm bánh trong Harry Potter. Với những chiếc bàn ghế nhỏ bé màu gỗ nhạt, màu đèn ấm tối, diện tích khiêm tốn và trần thấp, tiệm bánh ba tầng này đôi lúc làm tôi cảm thấy như ở trong một cái hang, hay một hầm mỏ nào đó. Tất nhiên, sự ví von đó không phải là một lời phàn nàn, mà chỉ là cảm giác khá đặc biệt mà nơi này mang lại. Không gian ấm cúng ở Nhọ Nồi thực sự hợp với những ngày mưa dầm rét mướt, dù bạn có đến làm việc hay hẹn hò.

Tiệm bánh chỉ phục vụ trà và các loại bánh, không có cà phê. Vị bánh và trà ở đây trên mức trung bình một chút, không có gì quá đặc biệt, nhưng không tệ. Có khoảng 10 loại bánh và gần 10 loại trà trong menu, đặc biệt trà có thêm lựa chọn thêm sữa đặc có đường.

Nhân viên khá thân thiện và luôn mỉm cười với khách. Cứ để xe máy của bạn ở ngoài, sẽ có người dắt xuống một hầm để xe ở tòa nhà gần đó, khi về, họ sẽ đóng một cái dấu vào vé và bạn sẽ không phải trả tiền khi lấy xe. Nói chung, thái độ và dịch vụ ở tiệm bánh nhỏ này khá tốt.

Mấy lần tôi đến quán đều tấp nập khách đến và đi, có vẻ rất nhiều người đã biết tới và yêu quý nó. Nếu bạn là người muốn thử những nơi mới, Nhọ Nồi rõ ràng là một lựa chọn tuyệt vời.

Địa chỉ: 144 Phó Đức Chính, Ba Đình, Hà Nội

Facebook Comments
Cafe Wifi

Comments

comments

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers like this: